Hvorfor er renhold på jobb så viktig?

Real Facility Services har lang erfaring med renhold for både store og små bedrifter. Her forteller vi hvorfor det er så viktig med godt renhold på jobb.

Real Facility Services driver med renhold på jobb for både store og små bedrifter på det sentrale Østlandet. Vi har 30 års erfaring fra bransjen. Her får din bedrift høy kvalitet på rengjøringen, god service fra våre medarbeidere og tjenester som er tilpasset deres behov. Vi har kontorer i Drammen og Porsgrunn, og vi dekker det meste av Østlandet.

Vil du vite mer om hvorfor det er så viktig med godt renhold på jobben? Les mer om det under!

Hvorfor er renhold på jobb viktig?

Godt renhold på jobb påvirker en rekke faktorer knyttet til hygiene, arbeidsmiljø, produktivitet og kundeforhold. Derfor er det viktig med jevnlig og god rengjøring på kontoret.

Hygiene

Renhold på jobb handler mest av alt om hygiene. Det er viktig at det skal se rent og pent ut, noe som videre kan påvirke både trivsel innad i bedriften og inntrykket av bedriften utad. Hygiene er riktignok enda viktigere. Med god hygiene holder vi oss friske og raske.

Under pandemien har vi sett at god håndhygiene er et av de fremste rådene for å unngå smittespredning. God hygiene er ikke bare effektivt mot Covid-19, men også andre sykdommer som smitter på lignende vis. For eksempel kan influensa spres via kontaktsmitte. Derfor er det viktig å vaske utsatte kontaktflater jevnlig.

FHI har anbefalt daglig rengjøring i lokaler hvor det er mange som ferdes. Real Facility Services har derfor smitterenhold som en del av vårt tilbud. Vi vasker og desinfisering utsatte områder, som dørhåndtak, lysbrytere, keyboards, kaffemaskiner, printere og lignende.

Svevestøv

Hvis det har blitt dårlig vasket over lengre tid, kan støv hope seg opp. Såkalt svevestøv referer ikke til støvet som er så tungt at det ligger på bakken (sand eller lignende). Begrepet handler om støvet som kan sveve rundt i rommet, og som gjerne holder til på overflater som hyller, reoler og lignende. Når noen åpner et vindu eller en dør, vil det virvles opp.

Da faller det enten ned på en ny overflate, eller så blir det pustet inn av noen. Noe svevestøv kan man se i lyset, men ikke alt. Svevestøv er som glidefly og hangglidere med kjemisk «søppel», skriver professor Kjell Aas på nettsidene til Astma- og allergiforbundet. Ifølge Aas kan svevestøvet føre til mye ubehag hos både allergikere og andre.

Symptomer:

 • Irriterte slimhinner
 • Tett nese, nysing, snue
 • Hyppige forkjølelser
 • Hoste og heshet
 • Hodepine
 • Tung i hodet
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Uvel, slapp
 • Veldig trett

Trivsel

Renhold på jobb påvirker også arbeidsmiljøet og trivselen. Slike faktorer henger sammen med punktet om hygiene over. Ansatte som er syke eller slitne på grunn av dårlig luft, vil heller ikke trives på arbeidsplassen. Det er heller ikke noe hyggelig å bli møtt med flekker på lunsjbordet eller lignende.

Noen vil kanskje også føle et behov for å ta saken i egne hender. Det blir feil om én person skal ta seg av rotet til andre, og det vil samtidig ta dyrebar tid som kunne vært brukt på andre oppgaver.

Godt inntrykk

Kontoret gir et inntrykk av hvem dere er, hvordan det er å arbeide hos dere og hvordan det er å samarbeide med dere. Godt renhold på jobb gir derfor et godt inntrykk på kunder, samarbeidspartnere og nye ansatte. På den andre siden vil et kontor som trenger vask gi et tilsvarende dårlig inntrykk. Her kan støv, fettete overflater og en kjøkkenkrok full av brødsmuler gå utover bedriftens fremtid.

For kunder vil bedriften åpenbart fremstå som uryddig eller umoden. Kanskje det til og med gir et inntrykk av at ledelsen ikke bryr seg om sine ansattes ve og vel? Dette vil også være uheldig om dere holder intervjuer for å fylle ledige stillinger. Samarbeidspartnere kan bli mindre fristet til å fronte et felles prosjekt med en bedrift som er uryddig.

Hvorfor velge Real Facility Services?

Det er flere gode grunner til å velge oss. Hos oss får din bedrift noen som virkelig kan faget. Vi har 30 år med erfaring. Under har vi valgt ut fem spesielt gode grunner. Fem gode grunner til å velge oss:

 • Vi utarbeider oversiktlige planer
 • Vi prioriterer miljøet
 • Vi tar service på alvor
 • Vi utfører avtalte oppgaver 100 %
 • Vi tar våre kunder på alvor 

Hos oss er det viktig å tenke og handle miljøbevisst. Vi prioriterer miljøet i valg av biler, kjemi, mat og utstyr. Slik prøver vi å minske vårt eget klimaavtrykk. Velg derfor Real Facility Services om du bryr deg om miljøet, og ønsker et en rengjøringsfirma som også gjør det.

Real Facility Services driver med både periodisk og daglig renhold på jobb. Vi mener at den aller viktigste faktoren innen rengjøring er hvem som utfører den. Alle våre ansatte trives godt, og strekker seg alltid litt lenger for å levere det beste resultatet. Vi er godkjent i renholdsregisteret

Real Facility Services dekker Østlandet

Vi har kontorer i Drammen og Porsgrunn, og vi dekker det meste av Østlandet. Real Facility Services vasker for bedrifter av ulike størrelse og typer. Ta kontakt i dag om du ønsker rengjøring i Drammen, Porsgrunn eller andre steder på Østlandet.

Bruk oss til renhold på jobb, så kan dere fokusere på alt annet. Noe dere lurer på om våre tjenester? Ikke nøl med å ta kontakt. Vi ser frem til å høre fra dere.